Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Holux-a i przed dzisiejsza wyprawa rowerowa chcialem wgrac mapke mojego regionu ktora jest w fromacie IMG. Postepujac zgodnie z instrukcja otwieram img w MapEdit nastepnie zapisuje w postaci MP. Pozniej w RRkarteMax Mp-Datei laden (trwa pare minutek) nastepnie Crd-Datei Speichem unter (zapis do CRD). W MapShow klikam AddManyItems zaznaczam moja mapke ktora sie pojawia nastepnie zakladka transfer PC->GPS i gdy klikam presented map wyskakuje "INERT OTHER MAP CD";(. Czy ktos spotkal sie juz z takim problemem? Jestem poczatkujacy i nie umiem sobie z tym poradzic…..w archiwum nie znalazlem nic o takim problemie. Prosze o pomoc.
Dziekuje i pozdrawiam.
Witam
Nigdy nie miałem takiego komunikatu. Proponuję ściągnąć MapShow z naszej strony i jeszcze raz spróbować.
Wiec tak…jesli chodzi o MapShow to wlasnie mam sciagniety z waszej stronki……probowalem rowniez na roznych ver. MapEdit jaki i sciaglem z innego zrodla RRkarteMax. Probowalem teraz inne mapki konwetrowac bo myslalem ze problem jest w samej mapie ale wszystkie inne z tym samym efektem;(
A czy pierwotnie został MapShow zainstalowany z płyty czy skopiowany? Jeśli zainstalowany to radzę odinstalować i uruchamiać sam program. Jeśli to nie pomoże to w MAPKon (oprogramowanie) jest prosty programik do wgrywania map.
Wiec tak…..po dwoch dniach walki wkoncu sprawdzilem to na innym PC….jak reka odjal, za pierwszym razem mapke wgralem. Nie wiem dlaczego na laptopie wyrzucalo mi taki error:(. Dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam.
Dobrze, że już po problemie :-))
Dlatego ja preferuję generowanie pliku .lst i wgrywanie go bezpośrednio na kartę pamięci - nie ma żadnego ryzyka niepowodzenia :-))